2015 m. rugsėjo 20 d., sekmadienis

Maistas yra laimė

Laba ryta!


   Ar pasiilgote manęs? Net pamiršote. Žodžiu, gyvenimas verda, pagaliau turiu kuo su jumis pasidalinti! Visą vasarą drybsojau lovoje, nors ir buvau šešiuose festivaliuose, be to nieko įdomaus nenuveikiau. Nenuvykau į užsienį, net neaplankiau močiutės savavališkai. Žinoma, buvau kaime, pasideginau, perskaičiau knygą, kuri man paliko neišdildomą įspūdį - "Prisukamas apelsinas", girdėjau, kad yra ir filmas, bet knygos su filmu sulyginti negalima. Įstojau į "profkę", nes vis dar negaliu atsitraukti nuo mokyklinės aplinkos. Studijuoju kulinariją. Manau, kad pirma geriau įgyti profesiją, o vėliau ateis ir aukštieji. Labai smagu mokytis apie maistą, nes tai mane visada domino. Sekančią savaitę turėsim praktiką - pjaustysim morkas, haha. 
   Be to, pradėjau vaikščioti į vairavimo mokyklą. Kažkaip užsidegiau noru ir #manreikiaviskodaugiau. Taigi šiokiadieniais turiu ne per daugiausiai laiko. Atėjus savaitgaliui išnaudoju jį iki maksimumo, kadangi žinau, kad kitomis dienomis neturėsiu laiko. Tris savaitgalius iš eilės variau tūsintis ir dar viena, nepaisant to, kad klube yra pažįstamų, iki miesto vilkausi pati. Užvakar teko lėkti su taxi, kadangi autobusas buvo negailestingas ir pravažiavo prieš nosį. Bet užtat girdėjau per taksisto radiją kaip Lietuva laimėjo rungtynes. Visas miestas ūžė, buvo taip gera suprasti, kad kažkas mus iš esmės suvienyja. Taip pat su draugu sukūrėme naują tradiciją. Kiekvieną penktadienį kažką gaminam. Praeitą penktadienį gaminom curry troškinį su vištiena, brokoliais, morkom, žirneliais, kokosų pienu... Buvo labai gardu.

Tas per didelis višienos gabalas sugadino visas nuotraukas.

 Šį penktadienį jau planavomės ką darysim, tai sugalvojom, kad darysim buritus su vištiena, pievagrybiais, morkom, svogūnais, paprika, sūriu ir etc. 



Be to pasidarėm ir keksiukų, kuriuos aišku įsivaizdavau tobulus, tačiau jie gavosi be galo saldūs, juos bevalgant nuo saldumo sutraukia visą burną. "Vaniliniai keksiukai su baltame šokolade mirkytomis avietėmis ir kramtomosios gumos kremu".




   Be to, kad gaminu, dar stengiuosi išbandyti kuo daugiau keistenybių įvairiose kavinėse, apie ką ir bloginsiu sekančiuose įrašuose. Taigi, pradėkime nuo Ali šokoladinės, kurioje visada svajojau apsipirkti. Brangoka, tačiau yra už ką mokėti. Tai yra persimonų/aviečių "pyragėlis". Įdomi konsistencija, ryškus skonis. Kaina - 3,40



   Taip pat vieną sekmadienį sudarinėjau menu savo kavinei ateityje. Įrašiau creme brulee, bet supratau, kad niekada jo neragavau, todėl patraukiau į miestą ir pasitaikius pirmai kavinei jį susiradau menu. Tai buvo pasakiška, manau tikrai pataikiau su vieta ( žiūrint i Rotušės pastatą, iš kairės jo pusės, lauke stovi raudonos/baltos spalvos staltiesėm apdengti staliukai ). Padavėja buvo su vyno dėme ant baltos palaidinės, tačiau tai tik suteikė šiai vietai savitumo. Kaina - 4,60


Atleiskit už kokybę, fotografavau su neišmaniuoju telefonu.

   Ir šį įrašą pabaigsiu su patiekalu "Shakshuka". Po visos nakties tūso ir keturių valandų miego dar sugebėjau nukeliauti iki belmonto, o vėliau apeiti ir visą miestą. Netoli Mindaugo tilto užtikome labai įdomią vietą. Jauku, nedaug vietos, tačiau visa virtuvė matoma lankytojams. Jie viską kepa pečiuje, kuris kūrenamas malkomis, dėl to nėra pigu. Kadangi mėgstu išbandyti naujus patiekalus, neatsilaikiau šiam su negirdėtu pavadinimu. Tai kiaušinienė su pomidorais, svogūnais, feta sūriu, žalumynais. Ją patiekė mažoje keptuvėje. Buvau labai išalkus, tai net pamiršau nufotografuoti, todėl bendram supratimui įmetu nuotrauką iš interneto. Personalas labai draugiškas ir svetingas. Kainavo 5 eurus, tačiau nesigailiu ir tikrai pavalgiau.




   Lauksiu pasiūlymų, ką gi dar aplankyti, pamatyti ir paragauti!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą